Indtil flere forretninger på nettet lover gebyrfri levering
Aage Staffe

Indtil flere forretninger på nettet lover gebyrfri levering

En række netbutikker i Danmark frembyder nu til dags et bredt udvalg af leveringsmetoder. Det mest almindelige er for øjeblikket pakkeshops, som giver dig fleksibiliteten til at hente produkterne når du har lyst. Den er nemlig meget bekvem, og mange gange ydermere den mest letkøbte leveringstype.

Du bør på samme måde overveje at bestille ordren til levering til dit hus eller til dit arbejde. Leveringsmetoden viser sig gerne en kende mere pebret, men til gengæld super nem. Den billigste leveringsløsning vil dog utvivlsomt være at hente produkterne selv, som desværre beroer på at du har bopæl i kort afstand af e-forhandlerens bopæl.

Leveringstiden kan i nogle tilfælde være temmelig aktuel når man har behov for ordren inden for kort tid, så med det formål er det nemlig centralt at vi undersøger tidshorisonten for levering for den pågældende vare.

Mange e-shops garanterer levering på næstkommende hverdag på deres bedst sælgende varenumre, men som ikke desto mindre er afhængig af at bestillingen laves forinden et besluttet tidspunkt, med det formål at de med sikkerhed kan nå at få ordren afsted før logistikmedarbejderne holder fyraften.

En hel del e-butikker præsterer fragt uden gebyr, men tit kun hvis der shoppes for en konkret pris. I øvrigt bør man overveje den mest letkøbte leveringsudgave, som oftest – hvad end du befinder sig ved Fredericia, Hjørring eller Ebeltoft – vil være at få fragtfirmaet til at bringe ordren til et afhentningssted.

Ret så nemt for almindelige mennesker at finde information om priser

Det er i dag ualmindeligt bekvemt for almindelige dødelige at sammenligne priser (via fx PriceRunner) på flere online webshops og til tak har utallige internet butikker fundet det nødvendigt at nedskære udsalgspriserne på en række af deres varer – til drenge og piger, men også til herrer og damer – drastisk, og endda nogle gange præstere levering uden omkostninger.

Trods dette kan det imidlertid vise sig indbringende at efterprøve flere online varehuse efter udsalg forinden du køber, så du er usvigeligt sikker på at antage den mest betalelige pris.

Generelt slår vi et slag for køb med gængse betalingskort eller betalinger med mobilen. Som et alternativ burde du anvende en afdragsordning som eksempelvis ViaBill, forudsat du tilstræber at klare pengene senere.

Det anbefales at du undersøger online shoppens bedømmelser

Før folk handler hos en webbutik behøver man altid få overblik over netshoppens betingelser, det er dog for det meste ikke videre interessant.

Et andet alternativ er at finde ud af hvorvidt online firmaet er støttet af e-mærket, fordi det længe har været en tryghed om at internet selskabet lever op til de danske love, samt at internet forhandleren jævnligt monitoreres af fagmænd som har indsigt i de gældende love. Dette er en god chance for støtte, for så vidt du oplever dilemmaer i forbindelse med dit køb.

Trustpilot yder immervæk gode muligheder

Trustpilot frembringer de facto fine genveje til at blive klogere på ret mange nuværende forbrugeres synspunkter og derfor er det prisværdigt, at du ser nærmere på e-shoppens vurderinger forinden du placerer din ordre.

Facebook leverer lignende fuldstændig værdifulde løsninger til at få indsigt i netbutikkens popularitet. Derudover møder vi faktisk internet handler hvor det er muligt at afgive en bedømmelse af virksomhedens service, som lige så vel må benyttes til vurdering af kundernes tilfredshed.

Fakta omkring produkter og online shops ajourføres nu og da, men der tages forbehold for rettelser der er blevet implementeret siden vi sidste gang opdaterede vores data.