Hvad skal der ske med e-handel?
Aage Staffe

Hvad skal der ske med e-handel?

Masser af online virksomheder giver i øjeblikket flere leveringsformer. Den mest almindelige er for øjeblikket levering til et afhentningssted, hvor du selv henter din pakke når du har tid. Denne er jo super fremkommelig, og typisk tilmed den prisbilligste leveringsløsning.

Du burde alternativt udse dig at få varerne sendt hjem til dig privat eller til adressen hvor du arbejder. Den bliver desværre en sjat dyrere, men til gengæld ultra smart. Den billigste mulighed for fragt vil dog utvivlsomt være selv at hente ordren, hvilket dog forudsætter at du er i nærheden af e-shoppens tilholdssted.

Leveringstidspunktet er naturligvis særligt relevant i tilfælde af at man absolut skal bruge din ordre med det samme, så af den grund er det skam afgørende at man kontrollerer det forventede leveringstidspunkt ved det aktuelle produkt.

En del online forretninger udlover levering på næste hverdag på en masse produkter, men glem ikke at det er betinget af at bestillingen realiseres forud for et bestemt klokkeslæt, så de kan nå at få pakken afsendt inden de pakkeansatte tager hjem.

Flere forretninger på nettet byder på fragt uden beregning, men undertiden er det under betingelse af at der bestilles for en konkret pris. I øvrigt burde du udse dig den mest letkøbte fragttype, der typisk – om man er i Helsingør, Sønderborg eller Hadsten – vil være at få dem til at levere produkterne til en pakkeshop.

Den mindst kostelige form for levering

Det er jo efterhånden særligt ligetil for os alle at lave prissammenligning på forskellige e-forretninger hos www.babys.dk og ergo har massevis af online firmaer været tvunget til at sænke udsalgspriserne på en række af deres varer – til børn og babyer, og samtidig også til voksne – betragteligt, og endda nogle gange sikre levering uden beregning.

Til gengæld kan det ikke desto mindre vise sig profitabelt at analysere nogle internet firmaer efter tilbud inden du gennemfører din bestilling, således at du er sikker på at opnå den mest attraktive pris.

Vi tilråder generelt køb med betalingskort eller mobilbetaling. Som et alternativ bør du vælge en løsning som f.eks. ViaBill, i tilfælde af at du higer efter at godtgøre regningen over tid.

Evalueres af sagkyndige som er inde i reglerne på området

Før folk handler hos en online forretning kunne man i og for sig læse e-butikkens forretningsaftale, det er dog i mange tilfælde et omfattende projekt.

En nem løsning kunne derfor være at undersøge hvorvidt internet butikken er tilsluttet e-mærket, hvilket er en sikkerhed for at online forhandleren efterkommer de opstillede regler, tillige med at butikken af og til monitoreres af fagfolk der kender til reglerne på området. Dette er desuden en god genvej til en hjælpende hånd, hvis du møder dilemmaer ved din handel.

Desuden er det fornuftigt at kunden er vaks omkring de mest vitale bestemmelser der kan have indflydelse på transaktionen, eksempelvis hvilken ombytningsret netbutikken anvender. I den sammenhæng er det desuden afgørende, at man til enhver tid bevarer sin faktura, så man senere kan eftervise handlen, uafhængig om man leder efter et produkt til en herre eller dame.

Ret smertefrit for os alle at sammenligne priser

Trustpilot frembringer stort set gavnlige muligheder for at undersøge diverse tidligere konsumenters opfattelser og derfor er det fornuftigt, at du vurderer online webshoppens bedømmelser før du bestiller.

Facebook giver dig for øvrigt nogle sikre chancer for at få indtryk af e-butikkens popularitet. Tilmed møder vi en del internet firmaer hvor folk kan nedfælde en evaluering af ordreforløbet, som desuden bør tages i brug til afvejning af kundernes tilfredshed.

Vores website finansieres af reklameindtægter. Vi arbejder sammen med flere online virksomheder og promoverer forretningernes tilbud, og indhenter honorar hvis en bruger fra vores website laver et indkøb.

Orientering om tilbud og shops på nettet i Danmark opdateres tit, men vi ønsker ikke at påtage os ansvaret for forandringer der muligvis er lavet siden vi senest opdaterede sidens data.