Handel via nettet vokser kraftigt
Aage Staffe

Handel via nettet vokser kraftigt

Masser af internet selskaber foreslår i dag en hel del forskellige former for levering. Førstevalget hos mange er i vore dage levering til et afhentningssted, og så kan du blot gå forbi efter din pakke når du har lyst. Den er nemlig rigtig gnidningsløs, og ofte tilmed den mindst kostelige form for fragt.

Du kan omvendt påtænke at få varerne leveret til din private bopæl eller til dit arbejde. Denne er desværre en anelse mindre prisbillig, men endvidere ultra fleksibel. Den billigste form for levering vil dog til enhver tid være at du selv henter pakken, hvilket kræver at du lever lige ved e-forretningens adresse.

Leveringsdygtigheden er ekstremt betydningsfuld forudsat du absolut skal bruge din pakke om kort tid, så derfor er det skam klogt at vi studerer den anslåede leveringstid på den respektive vare.

En del online forhandlere udlover 1 hverdags levering på flere produkter, men som ikke desto mindre nødvendiggør at bestillingen realiseres forinden et bestemt tidspunkt, således at de med sikkerhed kan nå at få varen klargjort forinden de lageransatte holder fyraften.

Nogle online butikker frembyder levering uden beregning, men i reglen stiller det krav om at du handler for et konkret beløb. Som alternativ må du tage den mest prisbevidste leveringsmodel, som typisk – uanset om du er ved København, Middelfart eller Sorø – er at få fragtfirmaet til at bringe pakken til en pakkeshop.

Netkøb stormer frem

Det er i dag yderst nemt for enhver at søge information om priser i blandt diverse e-butikker hos Retsfilosofi og til tak har adskillige internet varehuse været nødt til at reducere prisniveauet på deres produkter – til juniorer, samt til voksne – betydeligt, og endda nogle gange tilbyde fri fragt.

Trods dette kan det til hver en tid vise sig nyttigt at kontrollere visse internet shops i Danmark efter tilbud forinden du gennemfører din bestilling, således at man er sikret at opnå den bedste pris.

Generelt slår vi et slag for bestillinger med betalingskort eller betalinger med mobilen. Som en anden løsning kan du benytte et tilbud fra fx ViaBill, i tilfælde af at du vil klare omkostningerne i flere bidder.

Inden nogen handler i en shop på nettet kan man helt sikkert studere dens forretningsvilkår, men det er for det meste en tidskrævende opgave.

Et alternativ kan derfor være at se om netbutikken er e-mærket medlem, da det er en angivelse af at webshoppen følger de gældende danske regler, og at internet virksomheden tit revideres af eksperter som er meget bekendte med de gældende bestemmelser. Det giver dig anledning til en håndsrækning, ifald du skulle få udfordringer ved dit indkøb.

Foruden dette foreslåes det at kunden er hensynstagende til de mest vedkommende bestemmelser der gælder for transaktionen, til eksempel den returneringsret internet selskabet tilbyder. Her er det samtidig afgørende, at man stadigvæk beholder ens kvittering, så man altid vil kunne bevise sin ordre, uanset om man er på udkig efter produkter til en voksen eller et barn.

Kontrolleres af sagkyndige som har indsigt i lovene på området

Trustpilot frembyder ultra hæderlige chancer for at kortlægge flere nuværende køberes observationer og derfor tilrådes det, at du eksaminerer online forhandlerens anmeldelser forinden du lægger din bestilling.

Facebook frembringer desuden en lang række ærlige chancer for at få indsigt i netshoppens pålidelighed. Foruden det ser vi faktisk internet forretninger hvor det er muligt at meddele en evaluering af virksomhedens service, som tillige må tages i brug til afvejning af tilfredsheden hos kunderne.

Vores side er finansieret af annoncer. Vi hjælper en stribe forretninger på nettet da vi introducerer forretningernes produkter, og indtjener honorar forudsat en bruger fra vores hjemmeside gennemfører en bestilling.