Hvad skal der ske med online shopping?
Aage Staffe

Hvad skal der ske med online shopping?

Størstedelen af internet firmaer tildeler til alt held diverse forskellige muligheder for levering. Den mest moderne er nu om stunder at få leveret til en pakkeshop, hvor du selv kan afhente de nyindkøbte varer præcis når det passer dig. Fragtmetoden er nemlig usædvanlig hensigtsmæssig, og ofte endda den mindst kostelige leveringsversion.

Du bør ydermere tænke over at få produkterne leveret til din bopæl eller ud til din arbejdsplads. Fragtmuligheden viser sig undertiden et hak dyrere, men tillige ultra fleksibel. Den billigste leveringsmetode vil dog i de fleste tilfælde være at hente produkterne selv, som dog betinges af at du opholder dig med kort afstand til internet webshoppens bopæl.

Antal dages levering er naturligvis meget relevant forudsat man mangler varen inden for kort tid, så med det formål er det forholdsvis afgørende at du ser nærmere på den estimerede leveringstid på den relevante vare.

Flere e-forhandlere byder på muligheden for dag-til-dag levering på massevis af produkter, men glem ikke at det er afhængig af at bestillingen gennemføres før et fastslået klokkeslæt, med det formål at de sandsynligvis kan nå at få dit nye produkt pakket forinden de pakkeansatte har fri.

Visse internet virksomheder sikrer levering uden omkostninger, men i de fleste tilfælde er det forbeholdt når man bestiller for en fastsat pris. Som alternativ bør du beslutte sig for den mest betalelige fragtmulighed, som gerne – uden hensyn til om man er nær Viborg, Frederiksværk eller Billund – vil blive at få fragtmanden til at køre din pakke til en pakkeshop.

Leveringstidspunktet er selvfølgelig ret relevant

Det er efterhånden i høj grad bekvemt for forbrugerne at finde de laveste priser i blandt forskellige internet outlets og med det motiv har langt de fleste webshops set sig tvunget til at stampe salgsværdien på en række af deres varer – til babyer og børn, og yderligere også til kvinder og mænd – voldsomt, og endda nogle gange tilbyde fragt uden omkostninger.

Derfor kan det immervæk vise sig nyttigt at kigge forbi nogle enkelte online outlets efter rabat før du køber, sådan at man er usvigeligt sikker på at antage den bedste pris.

Man må lige meget hvad ikke overse, at når en e-shop forhandler et produkt til salg for en salgspris der virker utrolig tiltalende, er det mange gange være et symbol på en uærlig webshop. Betalinger med kort er heldigvis inkluderet i en forordning, som passer på køber imod svindlende internet forhandlere.

Vi anbefaler generelt køb med gængse betalingskort eller betalinger med mobilen. Som en anden løsning kan du overveje en afbetalingsordning fra f.eks. ViaBill, når du ser en fordel i at honorere regningen ude i fremtiden.

Inden nogen køber på en shop burde man for at være sikker få overblik over forhandlerens vilkår, det er dog typisk et omfattende arbejde.

Et alternativt forslag kunne derfor være at se om online virksomheden er e-mærket medlem, grundet at det burde være en indikation om at e-forhandleren følger gældende dansk lovgivning, samt at online virksomheden nu og da vurderes af specialister som forstår vilkårene på området. Desuden får du lejlighed til hjælpende service, for så vidt du udsættes for problemer med dit indkøb.

Desuden anbefaler vi at køber er klar over de mest basale retningslinjer der kan have betydning for købet, f.eks. hvilken bytteret internet forhandleren garanterer. I den sammenhæng er det tillige relevant, at man permanent beholder ens kvittering på e-mail, så man fremadrettet vil kunne bekræfte sin ordre, om man er voksen eller et barn.

Kig om webshoppen er e-mærket

Trustpilot præsterer en lang række fine chancer for at vurdere en længere række andre kunders bedømmelser og herved er det godt, at du beser online forretningens bedømmelser forud for at du lægger din bestilling.

Facebook præsterer desuden fuldstændig stabile chancer for at få en idé om e-firmaets kundefokus. Her er der endda internet webshops som tilbyder kunderne at sammensætte en anmeldelse af ordreforløbet, hvilket tillige bør drages fordel af til at fornemme hvor tilfredse kunderne er.

Websitet finansieres af reklamer. Vi har samarbejder med en lang række netshops derved at vi promoverer butikkernes varer, og indkasserer provision forudsat en af de besøgende på vores hjemmeside udfører en bestilling.

Orientering omkring tilbud og online shops værnes om hele tiden, men der tages forbehold for rettelser der måtte være foretaget siden vi nyligst opdaterede websitets data.